Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını hapsetmek midein tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Projeye en tatminkâr Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı yakınlarında çabucak açılan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin konum çabucak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. Başkaca yapı içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın hariçya geçmesine handikap evet.

Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin zir katındaki yangın merdivenin fevkya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cepheı sıra otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın bapları camlı mümkün.

Başkaca geniş bayi ağına mevla firmamız montaj ve hizmet davranışlemleri esnasında kullanıcılara gerçek kolay katkısızlamaktadır. Bu durumda kanunlar esnasında değerli bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve amelî şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar Yangın Kapısı emin şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında kişi ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca yüksek ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının Yangın Kapısı çıkış yanüne yakın ürkü bar kolu bulunmasıdır.

l Duman sızıntkaloriı önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi esenlar.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Münasebetsiz taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun kişi ve finans kaybına da sistem açabilir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre karışmak üzere örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına sebep olan çekicilik sıkıntısızışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Gömlek nüshası: Binaların kat adetsı bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı mimarilarda her katta bir adet ivedi çıkış bapsı Yangın Kapısı arz almalıdır. Yüksek katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki intikallerde de baplar bulunabilir.

Report this wiki page