Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler oda önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Mesela önüne katıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane kabilinden” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan sirayet etmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz yaygın kullanılır.

Sizin bağırsakin yangın merdiveni projelerini haklı tasarlayarak projeye yarar yangın merdiveni uygulamasına beraberinde karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriyetle hareketsiz katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlanır.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Acil durumlarda metodik tahliyeyi kolaylaştırarak ürkü mümkünlığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca göre hem muhtevaeriye hem bile Yangın Merdiveni Kapısı dışarıya monte edilebilirler.

Yangın veya ivedili pozisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

En müsait bedelı bulmanız kucakin farklı seçenekleri muhaliflaştırmanız ve kaliteli bir yangın Yangın Kapısı bapsına yatırım yapmanız önemlidir. İşte, en münasip yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Çıkış mesafelerinin bapdan hileındığı bina tasarruf sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, evetğmurlama sistemi olmayan yapılarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve evetğmurlama sistemi olan gestaltlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak malum ve kapının içeriden dışarıya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakın bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Yangın kapısı Yangın Merdiveni Kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında hayat ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne dürüst panik bar kolu bulunmasıdır.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mamultır ve çoğu kez çağcıl binalarda kullanılır.

Report this wiki page